luni, 31 decembrie 2012

La Multi Ani 2013!

La Multi Ani 2013!

La Multi Ani 2013!

La mulţi ani cu sănătate. Domnul să vă dea de toate. Poate un strop de fericire, poate unul de iubire, poate unul de noroc, poate toate la un loc.

Versuri uratura amuzanta

Versuri uratura amuzanta

Versuri uratura amuzanta

Catzelush cu parul cretz
Sa ai Jeep-ul in cotetz
Sa ai vila cu piscina
Pe Madonna ca vecina
Si-o lopata pentru bani
La Anul si La Multi Ani!”
“Noul An sa va aduca multe bunuri de hartie,strigate de bucurie,sanatate tot asa,hai sa ridicam paharul si sa spunem fericiti LA MULTI ANI!sa ne traiti.”
“Aho, aho, copii si frati,
Unchi, matusi, veri si cumnati,
Muncitori si carturari,
Tarani si parlamentari,
Militari, doctori, studenti,
Promovati si repetenti,
Scafandri si alpinisti,
Infractori si politisti,
Vanzatoare si soferi,
Angajatori si someri,
Copii, tineri si batrani,
Intr-un cuvant: FRATI ROMANI-
Stati putin si nu manati
Si urarea-mi ascultati:
Anul care va sa vina
va fi un an de lumina,
cocosii vor sparge zorii
anuntand investitorii
care vor sosi la noi
multi mai frate, un puhoi!
Unii mici, altii mai mari,
Numai EURO, dolari!
Va spori val dupa val
aportul de capital.
Din mormanele de fiare
ridica-vom in picioare
fabrici multe si uzine,
tractorase si combine!
In fiece cartier
va fi doar cate-un somer
si din fostii boschetari
se vor face functionari
gestionari abili de parcuri,
sefi la cainii pusi in tarcuri!
Pensiile vor urca,
preturile vor scadea,
se va majora chenzina,
se va ieftini benzina.
Medicamentele toate vor fi aspru compensate!
Veti trai si veti vedea ca toate s-or indrepta!
M-am luat cu uratura si nu-mi mai pot tine gura!
Bata-va pe toti caldura, mancarea si bautura!
Si la anul cand venim sanatosi sa va gasim,
LA MULTI ANI! FITI FERICITI!

Traditii si Obiceiuri in noaptea de Anul Nou

Traditii si Obiceiuri in noaptea de Anul Nou

Traditii si Obiceiuri in noaptea de Anul Nou

Ajunul Anului Nou este însoţit peste tot de vechi obiceiuri şi superstiţii.

La noi tradiţia spune că e bine să fie mult zgomot în noaptea dintre ani pentru a alunga spiritele rele. Şi tot în 31 decembrie nu e bine să tăiaţi cu foarfeca, să călcaţi sau să spălaţi rufe. În schimb din casă nu trebuie să lipsească vâscul, trebuie să aveţi bani în buzunare, iar paharul de vin trebuie să fie în permanenţă plin.

Românii nu renunţă nici la celelate obiceiuri tradiţionale. Copiii trec cu Sorcova prin fiecare casă, pentru a alunga spiritele malefice, iar Pluguşorul anunţă reînceperea simbolică a lucrului.

Lista superstiţiilor continuă. Niciodată un gospodar nu trebuie să măture în Ajun de Anul Nou, pentru că alungă prosperitatea. Obiceiul spune că până la miezul nopţii trebuie plătite toate datoriile şi mai mult, nu trebuie daţi bani cu împrumut în noaptea de revelion. Tot în seara de 31 decembrie nu se spală rufe şi nu se taie cu foarfeca pentru a nu distruge norocul.

La trecerea dintre ani, este bine ca fiecare să poarte o haină nouă şi ceva roşu, sau o altă culoare veselă care să atragă energiile pozitive. De revelion sunt nelipsite crenguţele de vâsc, care aduc noroc în casă.

La miezul nopţii uşile trebuie deschise pentru ca anul vechi să iasă şi să lase loc celui nou care aduce sănătate, fericire şi mult noroc.

Sărutul de la miezul nopţii marchează nu numai sentimentele care ne leagă de persoanele respective, ci şi modul în care vor evolua relaţiile noastre cu oamenii în cauză în timpul anului care tocmai începe. Cu alte cuvinte, este de dorit ca la cumpăna dintre ani, persoana iubită să fie lângă tine.

Bani în buzunare. Este bine ca noul an să te găsească având ceva bani în buzunar, pentru a nu duce lipsă de ei tot anul. Suma nu contează, e vorba doar de idee, aşa încât câteva monede sunt suficiente.

În măsura în care acest lucru este posibil, încearcă să-ţi achiti toate datoriile până la miezul nopţii. Cel puţin aşa este superstiţia, care în mod evident nu ţine cont de eventualele rate la bancă, iar pe acestea să nu le luăm totuşi în calcul...
O superstiţie derivată din cea anterioară spune să nu dai bani pe 31 decembrie sau pe 1 ianuarie, altfel vei avea probleme financiare şi datorii tot anul.
Se spune că prima persoana care îţi intră în casă după miezul nopţii va influenţa ceea ce ţi se întâmplă în noul an. Pentru o femeie, ideal ar fi să intre un barbat înalt, brunet (se spune că blonzii şi roscaţii sunt aducători de ghinion, iar femeile de asemenea), iar dacă acest oaspete aduce cu sine o crenguţă de vâsc, pâine şi sare, sunt toate şansele ca noul an să fie cel mai bun din viaţa ta de până acum.

Deci, dacă eşti determinată să ţii cont de această superstiţie, nu lăsa nici o femeie să fie prima persoana care intră în locuinţa ta la începutul anului. Şi, ca să fim realişti, şansele ca primul oaspete să corespundă "semnalmentelor" sunt minime, deci poţi discuta cu un amic de-al tău să joace acest rol. Condiţiile fiind, evident, cele menţionate...

Traditii si Obiceiuri de Anul Nou

Traditii si Obiceiuri de Anul Nou

Traditii si Obiceiuri de Anul Nou

Peste tot in lume, ajunul Anului Nou este insotit de tot felul de obiceiuri si superstitii care trebuie respectate cu strictete pentru a pasi cu bine in anul care urmeaza si a nu fi urmarit de ghinion si nenoroc.

In ajunul Anului Nou, incepand chiar de dimineata, se merge cu Plugusorul si jocurile cu masti - capra, ursul, calutul - obicei legat de speranta fertilitatii, versurile facand referire la practicile agricole si urari de recolte bogate pentru anul care sta sa vina.

In ajun de Anul Nou, locuinta nu se matura, ca sa nu-ti arunci belsugul. De asemenea, nu se da nimic afara din casa, nici macar gunoiul, pentru ca risti sa-ti ramana casa goala tot anul. Daca nu ai dus gunoiul in seara de dinainte de ajun, atunci amana-l pentru 2 ianuarie, ca nici pe 1 ianuarie nu se da nimic din casa.

E bine ca pana in ajun de An Nou sa-ti platesti toate datoriile, ca sa nu fii nevoit sa dai bani tot anul. Tot in aceasta zi, nu se dau bani cu imprumut, ca sa nu fii sarac tot anul.

Sa nu speli rufe in Ajun de Anul Nou. Unii oameni, foarte superstitiosi, spun ca nu e bine sa speli rufe pana la Boboteaza, cand se sfintesc apele. Nu folosi foarfeca si nu taia nimic in aceasta zi, deoarece se spune ca-ti tai norocul.

Ca sa ai liniste in suflet, dar si in casa, in aceasta zi nu plange si nu te certa. Gurile rele spun ca tot anul vei avea parte de lacrimi si de cearta, daca te abati de la aceste reguli.

Toata lumea isi doreste bani, prea putini se gandesc la sanatate... mai mult

Urari de Anul Nou 2013

Urari de Anul Nou 2013

Urari de Anul Nou 2013

"Cu speranţa că anul nou va fi mai bun decât bătrânul 2012, îţi trimit o mie de urări de bine însoţite de îmbrăţişări şi îţi urez un An Nou Fericit!"

"La mulţi ani cu sănătate. Domnul să vă dea de toate. Poate un strop de fericire, poate unul de iubire, poate unul de noroc, poate toate la un loc."

"Gândiţi-vă la trecerea dintre ani ca la o poartă. Puteţi să treceţi prin această poartă în noul an şi să luaţi cu voi doar lucrurile şi gândurile bune. La mulţi ani!"

"Gânduri bune fug spre voi, sănătate şi noroc! Sărbători fericite şi un An Nou de poveste! La mulţi ani!"

"Fie ca toate visele pe care le făuriţi în aceste zile magice să se împlinescă şi drumul străbătut pentru realizarea lor să vă aducă bucurie în inimi, iar în case fericire şi belşug. La mulţi ani!"

"Fie ca bucuria şi liniştea aduse de sfintele sărbatori să vă însoţească pe tot parcursul anului ce va urma"

"Un an mai bogat în împliniri, mai înalt în aspiraţii şi plin de succese. La mulţi ani!"

"Pentru anul ce vine îţi doresc: pace în suflet, bucurie fără margini, sănătate cât cuprinde, credinţă în bine şi săruturi o mie!"

"Noul An să te găsească cu gânduri bune şi prieteni dragi şi să îţi rezerve cele mai mai înalte realizări."

"E cumpăna dintre ani! Să privim înapoi cu iertare, înainte cu speranţă, în jos cu înţelegere şi în sus cu recunoştinţă! Speranţa să vă deschidă poarta spre un An Nou plin de bucurii şi împliniri"

"Să-ţi aminteşti cu plăcere de toate împlinirile, cu melancolie de toate clipele frumoase şi cu speranţă de tot ce ţi-ai propus"

Popular Posts