sâmbătă, 15 decembrie 2012

Versuri Capra de Anul Nou (Moldova)

Versuri Capra de Anul Nou (Moldova)

Versuri Capra de Anul Nou (Moldova)

Vine capra de la munte
Cu steluta alba-n frunte
Are-n coarne ramuri multe
Si mai mari si mai marunte!

Pe munte ca florile
Pasc ciobanii caprele.
Bine-i sade caprei mele
Cu hurmuz si cu margele
Frumoasa-I caprita mea
Cu covor si cu basma

Ta, ta, ta, caprita, ta
A trecut cerbul Carpatii
Ca sa joace la toti fratii
Cu covor impiestritat
Cu luceferi instelat.

vineri, 14 decembrie 2012

Colinde de Craciun 2012 - Selectie

Colinde de Craciun 2012 - Selectie - Puiu Codreanu, Stana Izbasa, Lele Craciunescu, Luci Carasanu, Lucian Dragan


Garcea - Mos Craciun 2012

Garcea - Mos Craciun 2012

Mos Craciun jocuri: Aventuri cu Mos craciun in masina

Mos Craciun jocuri: Aventuri cu Mos craciun in masina

Mos Craciun doreste ca anul asta sa incerce ceva diferit ca mod de transport, astfel incat sa fie in trend cu tineretul. Persoana hotarata din fire uite ca pentru asta a cumparat o masina din banii luati dupa ce a vandut sania si renii. Masina este de ultima fita si are o capacitate foarte mare in care incap cadourile pentru toti copii din lume.

Instructiuni: Il controlezi pe mos craciun din sageti si tasta space pentru a sari peste piedici care la randul lui actioneaza masina condusa. Traseul este destul de dificil asa ca fii atent cum apesi pe butoane.

Mos Craciun jocuri: Mos Craciun in cursa dupa cadouri

Mos Craciun jocuri: Mos Craciun in cursa dupa cadouri

Mos Craciun a intrat in viteza in cursa dupa cadouri. El trebuie sa se asigure ca in acest an niciun copil nu va ramane fara cadou, si cum este foarte precaut, a iesit chiar de acum la cautat cadouri. Da-i si tu o mana de ajutor lui Mos Craciun in cursa dupa cadouri, si poate vei primi ceva in plus.

joi, 13 decembrie 2012

Mesaje revelion 2013

Mesaje revelion 2013

-Fie ca noul an sa-ti aduca mai multe zambete decat impotriviri, mai multe reusite decat infrangeri si mai multe impliniri decat te-ai gandit vreodata. La multi ani!

-Gandeste-te la trecerea dintre ani ca la o poarta. Poti sa treci prin aceasta poarta in noul an si sa iei cu tine numai lucrurile bune si apoi sa inchizi poarta in urma ta, astfel incat grijile si supararile sa nu te poata urma. La multi ani!

-Fie ca anul care vine sa insemne pentru tine o noua treapta pe care o urci. Iti doresc o viata implinita si fericita! La multi ani!

-Mult belsug si sanatate, sa-ti ofere Noul An! Multa dragoste in viata si s-aduni ban dupa ban!

-Anul Nou sa va daruiasca sanatate, pace in suflet si prosperitate pentru tine si familie. La multi ani!

-Iti urez ca in 2013 sa ai un an excelent: un bun inceput in ianuarie, dragoste in februarie, liniste in martie, impliniri in aprilie, distractie in mai, bucurii in iunie, odihna in iulie si august, realizari in septembrie, rezistenta in octombrie, putere de convingere in noiembrie si fericire in decembrie! Sa ai un an 2013 norocos si minunat! La Multi Ani!

-Treci peste ce-a fost, crede cu adevarat in tine. Anul Nou e o carte
deschisa cu retetele succesului, alege ce ti se potriveste si porneste la drum cu incredere!

-Noul an sa va fie presarat cu realizari remarcabile, impliniri, fericire si nu in ultimul rand sanatate!

Urari de anul nou 2013

Urari de anul nou 2013


Fie ca anul 2013 sa iti aduca realizari pe toate planurile: dragoste, prietenie, momente haioase, sanatate si neaparat o marire de salariu!

-Prognoza meteo pentru aceasta noapte: se anunta o furtuna de pupici si imbratisari! Te sfatuim sa inchizi umbrela si iti deschizi inima. La multi ani si un An Nou fericit!

-Iti doresc atâtea clipe fericite catii fulgi de nea într-o iarna ca-n basme. Un an nou mai bun, cu pace si liniste in suflet si multă dragoste în inima. La multi ani!


-Te-ai gandit unde petreci Revelionul 2013? Sa nu uiti sa iei cu tine: voia buna, lumina in gand si veselia de alta data!

-Acum, cand lumea noastra mai creste cu un an, iti doresc sa primesti cea mai mare felie de fericire si noroc cu care sa-ti umpli inima si casa, azi si pentru tot restul anului. La multi ani!

-Lasati o parte din lumina artificiilor aprinse in noaptea Anului Nou sa va lumineze. Fie ca anul care vine sa fie pentru voi o punte spre ceva mai bun, mai luminos. La multi ani!

marți, 11 decembrie 2012

Selectie colinde Craciun 2012

Selectie colinde Craciun 2012

Craciunul sau Nașterea Domnului este o sărbătoare creștină celebrată la 25 decembrie (în calendarul gregorian) sau 7 ianuarie (în calendarul iulian) în fiecare an. Ea face parte din cele 12 sărbători domnești (praznice împărătești) ale Bisericilor bizantine, a patra mare sărbătoare după Paști, Rusalii și Vinerea Mare. În anumite țări, unde creștinii sunt majoritari, Crăciunul e de asemenea sărbătoare legală, iar sărbătoarea se prelungește în ziua următoare, 26 decembrie: a doua zi de Crăciun. De la debutul secolului al XX-lea, Crăciunul devine și o sărbătoare laică, celebrată atât de către creștini cât și de către cei necreștini, centrul de greutate al celebrării deplasându-se de la participarea în biserică la rit spre aspectul familial al schimbului de cadouri sau, pentru copii, „darurilor de la Moș Crăciun”.

Ghita Munteanu Colinde de Craciun 2012


Melodii de Craciun 2012: Stefan Banica - Noaptea de Craciun

Melodii de Craciun 2012: Stefan Banica - Noaptea de Craciun

Melodii de Craciun 2012: Mihai Traistariu - Mos Craciun ... esti nebun

Melodii de Craciun 2012: Mihai Traistariu - Mos Craciun ... esti nebun

Melodii de Craciun 2012: Mihai Traistariu - Mos Craciun ... esti nebun

MOS CRACIUN ... ESTI NEBUN


Intro :
O ... oh ... oh ... oh ...
Bum ... raga, raga ... reggae, reggae ... bum,
O ... oh ... oh ... oh...
O ... oh ... oh ... oh...

O ... oh ... oh ... oh ...
Bum ... raga, raga ... reggae, reggae ... bum,
O ... oh ... oh ... oh ...
Mosu' e ... nebun !!!

Refren :
Mos Craciun ... esti nebun !
Stai cu fetele pe Facebook in ajun,
Mos Craciun ...
Mos Craciun ... esti nebun !
Ai uitat si de cadouri in ajun,
Mos Craciun ...

Melodii de Craciun 2012: Elena Gheorghe - De Craciun

Melodii de Craciun 2012: Elena Gheorghe - De Craciun

Melodii de Craciun 2012: Elena Gheorghe - De Craciun

Refren

De Craciun de craciun , sa ne iubim sa fim mai buni
stele mii , bucurii ,
oamenii mari sunt iar copii


Strofa 1

Craciunul e ca o poveste ,cu miros de brad
am asteptat cu nerabdare
sa fie totul alb.

Obiceiuri de Craciun

Obiceiuri de Craciun

Obiceiuri de Craciun

Obicei de Craciun: Colindatul


Este un vechi obicei de Craciun la romani. In ajunul Craciunului, fete si baieti pornesc pe ulitele satului, cantand o varietate de coline, legate de nasterea Domnului.

Obiceiul de Craciun: Bradul de Craciun


Cand ne gandim la Craciun ne vine in minte imediat si la bradul de Craciun, existand o stransa legatura intre ele. Istoria acestui obicei de Craciun este datata de pe vremea egiptenilor, care isi decorau casa cu frunze de palmier. Apoi, acest obicei a fost preluat de romani care-si impodobeau casa cu crengi de brad. La inceput, brazii erau impodobiti doar cu fructe si dulciuri. La noi in tara bradul a inceput sa fie impodobit din sec. XIX si continua pana in zilele noastre, fiecare straduindu-se sa aiba un brad cat mai mare si cat mai frumos ornamentat.

Obiceiul de Craciun in Moldova


Una din cele mai vechi traditii de craciun, pastrarea luminii, mai este pastrata de foarte putini moldoveni. Sarbatoarea Nasterii Domnului, Craciunul se leaga de solstitiul de iarna, aceasta fiind ziua cea mai scurta din an. Pentru a "prelungi" si a pastra cat mai mult lumina zilei, oamenii faceau rug din dun busteni pentru a lumina. In zilele noastre, acest obicei a fost redus la imaginea painii, care simbolizeaza bunastarea.

Traditia de Craciun Craciunelul


Conform traditiei, in ajun de Craciun, gospdodinele din Moldova coc bucati de aluat, care sunt sub forma cifrei opt, neterminata, numit Craciunei, pe care ii agata langa icoane, pe perete. Craciunelul este luat de pe perete atunci cand are loc echinoctiul de primavara, la 23 martie, atunci cand gospodarul iese la arat. Dupa ce intoarce prima brazda, barbatul rupe Craciunelul in 3 bucati: o bucata  o pune sub brazda, o alta o da animalului din curte iar cea de-a treia o manaca el.

Traditia de Craciun Cei 12 apostoli


Un obicei important respectat de gospodinele din sudul Moldovei este preparea a 12 feluri de mancare, in onoarea celor 12 apostoli. In seara de Craciun se aseaza pe masa toate cele 12 feluri de mancare, care amintesc de Cina cea de Taina. A doua zi, duminica, dupa ce vin de la biserica, odata cu terminarea postului Craciunului, oamenii manana si carne. In ajun de Craciun femeile mai coc si un colacel, sub forma de coroana, care simbolizeaza coroana lui Iisus. Acest colacel este pastrat pana in primavara, cand va fi dat animalelor care muncesc la munca campului, pentru a le da sanatate si putere.

Popular Posts