marți, 27 decembrie 2011

Obiceiuri la trecerea dintre ani


Obiceiuri la trecerea dintre ani


Cel puţin ca formă de amuzament, asta în cazul în care nu faci parte din categoria persoanelor care cred cu adevărat în superstiţii, cumpăna dintre ani poate fi un moment pe care să-l marchezi cu ceva mai mult decât o şampanie şi artificii.

În afară de alegerea uneori chinuitor de lungă a hainelor pe care să le porţi, a locului şi a persoanelor cu care să sărbătoreşti evenimentul, mai sunt şi mici obiceiuri sau superstiţii care pot adăuga sare şi piper.
-->
1. Un articol de lenjerie intimă roşu, un sutien, o pereche de chiloţi sau un portjartier aduc noroc în anul care vine şi sunt un semn de prosperitate. Dacă nu, este suficient să te îmbraci cu haine noi ori nepurtate.

2. Banii pe care să îi ţii în buzunar deschid calea către o situaţie financiară bună şi aduc oportunităţi de a-ţi creşte veniturile.

3. Dacă în secundele de trecere din vechiul în noul an îţi săruţi partenerul, relaţia dintre voi va fi una plină de dragoste şi pasiune, de aceea e bine ca dacă ai planuri serioase legate de cuplul vostru, să nu ratezi momentul şi să-l transformi într-unul romantic.

4. Este bine să nu intri în noul an cu datorii neachitate, pentru că asta ar putea atrage pagube financiare şi lipsuri materiale. Nici să dai bani în zilele de 31 decembrie sau 1 ianuarie – nu cred că îţi doreşti să ţi se scurgă banii printre degete în următoarele douăsprezece luni...

5. Nu uita ca la 12 noaptea să ţii în mână ce-ţi doreşti mai mult anul următor (sau măcar să ţii o mână pe el...). Dacă sunt bani, o să-ţi meragă bine cu banii tot anul, dacă e partenerul, veţi avea o relaţie minunată şi înfloritoare, dacă e paharul de şampanie e clar că o s-o ţii tot într-o distracţie.

6. O crenguţă de vâsc pe masă sau atârnată deasupra uşii aduce noroc pe toate planurile.

7. Nu înlocui calendarul înainte să se termine anul, aduce ghinion, şi nici nu rupe ultima filă înainte de miezul nopţii.

8. Chiar dacă coşul de gunoi e plin ochi, nu îl arunca în prima zi din an şi nici altceva din casă. Este de preferat să intre în casa ta obiecte sau persoane decât să iasă. Prima persoană care-ţi intră pe uşă e bine să fie un bărbat brunet. Dacă e blond sau roşcat sau primeşti o femeie, nu e semn bun.

9. Nu spăla în prima zi a noului an şi este bine ca locuinţa să fie cât mai curată.

10. Dacă eşti nemăritată, împrumută o verighetă şi poart-o pe inelarul de la mâna stângă, aşa îţi poţi visa viitorul soţ (dacă apuci să dormi spre dimineaţă).

11. Însă de departe cel mai bun lucru pe care poţi să-l faci este să-ţi notezi pe o listă toate lucrurile pe care doreşti sau să le ai şi să o porţi la tine în noaptea de Revelion. Apoi, s-o reciteşti cât mai des şi îţi doresc ca de fiecare dată să mai bifezi una dintre realizări, pas cu pas.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Popular Posts